Stage Radio 1

In de zomer van 2015 werkte ik als redactiestagiaire voor de Evangelische Omroep (EO). Daar werkte ik voor de dagelijkse nieuwsshow Dit is de Dag op Radio 1 in een ondersteunende functie. Ik onderzocht onderwerpen en presenteerde de informatie, zocht naar specialisten om te interviewen, hield ‘pre-interviews’ en schreef scripts. Ook mocht ik gasten ontvangen die naar het Mediapark komen, zo ontmoette ik bijvoorbeeld een van de Nederlandse auteurs die het meeste indruk op me hebben gemaakt: Renate Dorrestein.

Het was heel fijn om het dagelijkse nieuwsritme op die manier mee te maken en ik heb ontzettend veel geleerd van het team. Daarnaast was het ook bijzonder interessant om bij de EO te leren over onderwerpkeuze, nieuwe manieren van denken, en hoe programma’s te maken voor mensen met een specifiek wereldbeeld.

Naast mijn werkzaamheden voor het dagelijkse programma was ik, samen met een medestagiair, verantwoordelijk voor het maken van het wekelijkse nachtprogramma, Dit is de Nacht op Radio 1. Hiervoor verzonnen we zelf een onderwerp, deden ons eigen onderzoek, maakten instartjes, schreven het volledige script, en zochten zelf de gasten uit. De speciale uitdaging lag in het overtuigen van mensen dat het een goed idee zou zijn om op een maandagnacht tussen 2 en 6 uur ‘s nachts op het Mediapark in Hilversum geinterviewd te worden-het lukte altijd, maar wel met de nodige moeite en spanning.

Tijdens de uitzending was ik, vaak om de week maar some enkele weken achter elkaar, regisseur van de uitzending. Dat hield in dat ik aanwijzingen gaf aan de technici, inbellers screende, gasten ontving en het Twitter account van Dit is de Nacht bijhield. Het was een goede en grondige leerschool en ik ben blij dat ik deze ervaring heb kunnen opdoen.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s